Het verhaal achter onze kleding

 Als we ons 's ochtends aankleden, denken we meestal niet na over de verhalen achter onze kleren. We weten misschien waar we ze gekocht hebben, of wie ze ontworpen heeft, maar we denken vaak niet aan de mensen die ze gemaakt hebben. De waarheid is dat er vaak veel verhalen achter onze kleren zitten. De kleren die we dragen worden vaak gemaakt door mensen die onder moeilijke en soms gevaarlijke omstandigheden werken. Ze krijgen weinig betaald en moeten vaak lange werkdagen maken.

Als we kleding kopen, kunnen we helpen een verschil te maken in het leven van de mensen die de kleding maken. We kunnen ervoor kiezen kleding te kopen van merken die hun werknemers een eerlijk loon betalen en hen goed behandelen. Door een paar minuten stil te staan bij het verhaal achter onze kleding kunnen we helpen een verschil te maken in het leven van de mensen die de kleding maken.

Vegan kleding

Het verhaal achter veganistische kleding is er een van mededogen en betrokkenheid bij het welzijn van dieren. Voor degenen die ervoor kiezen om veganistische kleding te dragen, is het een manier om respect te tonen voor dieren en een betrokkenheid bij een meer wreedheid-vrije wereld.

Veganistische kleding wordt gemaakt zonder gebruik te maken van dierlijke producten, wat betekent dat er geen dieren zijn geschaad bij de productie van de kleding. Dit is belangrijk voor veganisten omdat zij vinden dat alle dieren met mededogen en respect moeten worden behandeld.

Er zijn een aantal redenen waarom iemand ervoor kiest veganistische kleding te dragen. Voor sommigen is het een manier om hun impact op het milieu te verminderen. Anderen kiezen voor veganistische kleding om de groeiende beweging van meelevende consumenten te steunen die meer ethische en duurzame kledingkeuzes eisen. Wat de reden ook is, veganistische kleding is een geweldige manier om te laten zien dat je je inzet voor een meer compassievolle en duurzame wereld.

Vegan kleding

Het merk op de kleding: Imperator

Een Imperator is een heerser, bevelhebber of generaal die volledige macht en gezag heeft over zijn domein. In het oude Rome was een Imperator een militaire bevelhebber die de opperste macht had over de legioenen. In de moderne tijd kan de term worden gebruikt voor een leider op elk gebied die volledige controle en gezag heeft.

Wil je meer weten achter het verhaal de van de Imperator? Lees dan hier deze blog!

Minder water bij het produceren van kledingMinder water in kleding

Nu we ons meer bewust worden van het verwoestende effect dat de mode-industrie op het milieu heeft, zoeken we naar manieren om de impact ervan te verminderen. Eén manier om dit te doen is om minder water te gebruiken bij de productie van kleding.

Er zijn een aantal manieren om de hoeveelheid water bij de productie van kleding te verminderen. Een daarvan is om minder water te gebruiken bij het verven. Een andere is het gebruik van stoffen waarvan de productie minder water vergt, zoals biologisch katoen.

We moeten merken onder druk blijven zetten om minder water te gebruiken bij hun productieprocessen en om duurzame keuzes te maken wat betreft de materialen die ze gebruiken. We moeten ons ook meer bewust zijn van de keuzes die we als consument maken. Door merken te steunen die duurzaam zijn en minder water gebruiken bij hun productie, kunnen we helpen een verschil te maken.