Voorkom piepende schoenen en geniet van een stille en stylevolle look

Waardoor piepen schoenen en hoe kun je dit stoppen?

Piepen van schoenen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Hieronder wordt een aantal tips beschreven hoe je dit kan stoppen.

Oorzaak 1: Schoenen zijn te dun of te dik

Een van de oorzaken van piepen van schoenen is dat ze te dun of te dik zijn. Dit kan omdat schoenen vaak niet worden afgewerkt met een harde huid. Hierdoor piept de schoen meer dan nodig. Om dit te voorkomen is het aan te raden om schoenen altijd goed af te werken. Hierdoor zal de huid harder zijn en piepen zullen daardoor minder.

Oorzaak 2: Schoenen zijn te zwaar

Schoenen zijn vaak zwaar. Hierdoor kunnen ze ook harder schudden dan nodig. Door schoenen te verlagen in weight zal het piepen minder worden. Dit kun je doen door schoenen te kopen die lichter zijn of door schoenen te combineren.

Oorzaak 3: Schoenen zijn te lang

Schoenen kunnen ook lang piepen door het gevolg van het schudden van de voet. Door schoenen te kopen in maat 36 of 38 zal het piepen minder worden. Ook kun je schoenen combineren met een andere schoen of je kunt ze kopen in een variant met een klein voetje.

Oorzaak 4: Schoenen zijn te dik

Schoenen kunnen ook dik zijn. Hierdoor zullen ze harder schudden dan nodig. Door schoenen te verlagen in gewicht zal het piepen minder worden. Dit kun je doen door schoenen te kopen die lichter zijn of door schoenen te combineren.

Hoe laat ik mijn schoenen minder piepen?

Het is mogelijk om schoenen minder piepend te maken door ze regelmatig te wassen in een droge wasmachine. Ook kan het helpen om schoenen te poetsen met een schoon poetsmiddel.

Beste producten om je schoenen stil te houden

Als je schoenen stil houdt, voorkom je dat ze afknappen aan de randen en dat ze lekker zacht aanvoelen. Een aantal van de beste producten om schoenen stil te houden zijn:

-Een schoenenpot

-Een schoenendoos

-Een schoenenkussen

-Een schoenenkussen met zachte vulling

-Een schoenenkussen met synthetische vulling

Hoe u uw schoenen kunt smeren voor maximale geluidsreductie

Schoenen mogen niet gesmeerd worden met een chemisch smeerolie dat geluidemissie verhoogt. Er zijn andere smeermethodes die wel effectief zijn voor het verlagen van geluidsniveau. Zo moet u schoenen vaak laten drogen voordat u ze gaat smeren, of het beste droogvoetige schoenen gebruiken.