De modetrends van herfst en winter 2022 voor heren

Nu we de koudere maanden van het jaar ingaan, is het tijd om na te denken over onze modekeuzes voor de komende maanden. Terwijl sommige mannen genoegen nemen met een spijkerbroek en een jasje, willen anderen op de hoogte blijven van de laatste modetrends. Hier bekijken we de modetrends voor herfst en winter 2022, zodat je zeker weet dat je er klaar voor bent.

Een van de grootste trends die we zien voor de herfst en winter van 2022 is een terugkeer naar klassieke stijlen. Dit betekent dat zaken als maatpakken, wollen jassen en leren schoenen weer populair worden. Er wordt echter een draai gegeven aan deze klassiekers, met de nadruk op gedurfde kleuren en patronen. Wees dus niet bang om te experimenteren met jouw look dit seizoen.

Een andere trend die we zien is een verschuiving van traditionele jeans naar broeken van andere materialen. Dit kunnen koorden, chino's of zelfs leer zijn. Dit komt waarschijnlijk door het verlangen naar meer comfort en stijl. Het voordeel van deze alternatieve materialen is dat ze comfortabeler te dragen zijn en er stijlvoller uitzien.

Dé hits van het laagjesseizoen

Het laagjesseizoen is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om de truien en jassen tevoorschijn te halen. Maar laagjes zijn niet alleen voor de warmte - laagjes zijn ook een geweldige manier om stijl aan je garderobe toe te voegen. Als je het goed aanpakt, kun je er met laagjes verzorgd en netjes uitzien. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden bij het dragen van laagjes:

- Begin met een basislaag, zoals een tanktop of T-shirt.

- Voeg een tweede laag toe, zoals een vest of blouse.

- Eindig met een derde laag, zoals een jas of mantel.

- Kies stukken die elkaar qua kleur en stijl aanvullen.

- Voeg de nodige accessoires toe om de look af te maken.

Imperatorlifestyle

De iconische visserstrui

De iconische visserstrui is een must-have voor elke man dit najaar. Het is een stijlvol kledingstuk dat je met bijna alles kan combineren. Denk hierbij aan polo's, t-shirts en cargopants.

Kleuren die je veel gaat zien in de herfts- en winterperiodeImperatorlifestyle

Als de bladeren van kleur beginnen te veranderen en het weer begint af te koelen, grijpen we vaker naar bepaalde kleuren dan naar andere. Donkere, rijkere tinten zijn perfect voor de herfst en winter, wanneer de dagen korter en de nachten langer zijn.

Rood, oranje en geel zijn perfect om een vleugje warmte toe te voegen aan een outfit, terwijl blauw en groen kunnen helpen om een meer rustgevende en kalmerende esthetiek te creëren. En natuurlijk is zwart altijd een goede keuze voor een strakke en verfijnde look. Dus wat jouw stijl ook is, zorg ervoor dat je deze herfst en winter enkele van deze belangrijke kleuren in jouw kledingkast opneemt!

Boordevol inspiratie

Nu je geïnspireerd bent voor het komende seizoen, is het tijd om onze collectie te verkennen. Neem eens een kijkje in onze webshop en combineer ze met de eerdere genoemde stylingsopties. Wellicht weet je er zelf nog meer!